HomeZorg op onze locatiesNieuw RijsenburghNieuwsXSARUS en Nieuw Rijsenburgh creëren maandelijkse 'geluksmomentjes’

XSARUS en Nieuw Rijsenburgh creëren maandelijkse 'geluksmomentjes’

18 juli 2024

Vanaf november 2023 slaan XSARUS en woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh de handen ineen om maandelijks een bijzonder moment te creëren voor de bewoners in Sommelsdijk. Voor XSARUS een kleine investering, voor de bewoners van grote waarde.

Elke maand gaat een groep van 12 XSARUS collega’s aan de slag met 3 verschillende vrijwilligersactiviteiten in Nieuw Rijsenburgh. Afhankelijk van het weer, gaan ze samen wandelen, fietsen, of kiezen ze voor gezellige binnen activiteiten zoals bordspellen, een activiteit uit de ‘beweegmand’ of gewoon een goed gesprek met een kopje koffie of thee. Daarnaast is het iPadcafé opgezet, waar ouderen geholpen worden met digitale uitdagingen op hun laptop, iPad of telefoon.

Als maatschappelijk betrokken organisatie vindt XSARUS het belangrijk om iets te doen voor kwetsbaren in de samenleving. Daaruit ontstond deze mooie samenwerking die door alle betrokkenen enorm gewaardeerd wordt.

Een persoonlijke noot van vrijwilliger Geertrui:

"Bij XSARUS zorgen we voor elkaar, zowel binnen als buiten onze muren. Ik was blij toen ons managementteam het voorstel voor meer maatschappelijke betrokkenheid omarmde en er een belangrijk agendapunt van maakte. Door de samenwerking met Nieuw Rijsenburgh, kunnen we nu elke maand écht ons steentje bijdragen. Het mooiste? De dankbaarheid in de ogen van de bewoners wanneer we ze net dat beetje extra aandacht mogen geven. Dat is waarvoor ik het doe."

Reacties van bewoners Nieuw Rijsenburgh

Echtpaar de Haan: Wat was het heerlijk buiten!! Zoveel gezien en fijn dat ik mocht gaan zitten, het niet zo vermoeiend was en echt kon genieten! Goed gedaan van jullie zo fijn samen met mijn vrouw.

Dhr. Spee. Buutengeweun zo die buitenlucht en met een groepje, zelf kan ik het niet meer. Wanneer komen ze weer, moeten ze veel meer doen!

Samen kijken we terug op een geslaagde wandeling, waarbij de bewoners van Nieuw Rijsenburgh genoten hebben van de buitenlucht. Mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers van XSARUS!