HomeZorg op onze locatiesNieuw RijsenburghNieuwsCuraMare vaste partner in de Beroepscampus

CuraMare vaste partner in de Beroepscampus

16 juli 2024

De Beroepscampus in Middelharnis is de plaats waar het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente Goeree-Overflakkee zorgen voor beroepsgericht onderwijs voor de regio. CuraMare is vanaf de start in september 2022 partner in de Beroepscampus en verzorgt daar al haar opleidingen.

Op 12/7/2024 ondertekende Koos Moerland als voorzitter Raad van Bestuur van CuraMare het contract voor de eigen opleidingsruimte in de Beroepscampus. De bijna 200m2 praktijkruimte op de tweede etage is volledig ingericht op zorg en welzijn. Hiermee heeft CuraMare beschikking over een eigen trainingsfaciliteit voor hun medewerkers. 

Koos Moerland: “De opleidingsruimte op de Beroepscampus heeft zowel voor onze organisatie als voor de Beroepscampus veel meerwaarde. Het mes snijdt aan meerdere  kanten. Wij hebben een goed uitgeruste locatie om de kennis en kunde van onze medewerkers op peil te houden, daarnaast bieden we samen met de Beroepscampus en de middelbare scholen jongeren de kans om dichtbij huis een opleiding in de Zorg & Welzijn te volgen. Ook Sjaloom Zorg en Zuidwester willen gebruik maken van de opleidingsruimte in de Beroepscampus en daarnaast is de Beroepscampus een ontmoetingsplek waar we mogelijk ook met het bedrijfsleven tot mooie initiatieven kunnen komen.”   

De Stichting Beroepscampus is verheugd dat CuraMare nu officiële partner is. Arie Cové, voorzitter bestuur Stichting Beroepscampus en bestuurder RGO/SOVOGO: “CuraMare is op het eiland Goeree-Overflakkee een grote en belangrijke werkgever in de sector Zorg & Welzijn. In de Beroepscampus kunnen onze leerlingen zowel op vmbo- als mbo-niveau de basis leggen voor een baan in deze mooie branche.”

De beide stichtingen willen in de toekomst de samenwerking verder inhoudelijk vormgeven. Er liggen veel kansen om elkaar te versterken. Koos Moerland: “We vinden het niet alleen belangrijk om jongeren op te leiden voor de zorgsector, maar ook dat we de opleidingen lokaal kunnen aanbieden. Dat geeft jongeren de kans om op het eiland een toekomst op te bouwen. Er zijn op Goeree-Overflakkee enorm veel baankansen in de zorg en hoe mooi is het als je na je opleiding meteen in de buurt aan de slag kunt? “