HomeZorg op onze locatiesNieuw RijsenburghNieuwsCuraMare behaalt certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg

CuraMare behaalt certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg

22 augustus 2024

CuraMare voldoet aan wettelijke normen voor informatiebeveiliging in de zorg. Dit heeft geleid tot het behalen van het NEN-7510 certificaat. Dinsdag 20 augustus ontving Koos Moerland namens de raad van bestuur het certificaat uit handen van Iris Barning van DigiTrust, de organisatie die de audits heeft uitgevoerd.

Het certificaat is behaald voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, de woonzorglocaties en de ondersteunende diensten. CuraMare vindt het van groot belang dat de persoonlijke gegevens van bewoners, patiënten en medewerkers goed beschermd zijn. Daarnaast wil CuraMare zich optimaal beschermen tegen zogenaamde cyberaanvallen. Dit vraagt om een gedegen veiligheidsorganisatie en een optimaal veiligheidsbeleid. Het geheel van maatregelen dat CuraMare heeft genomen is recent getoetst door DigiTrust. Met de certificering blijkt dat we voldoen aan de gestelde eisen en normen.

“CuraMare heeft een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging met goed geïmplementeerde beheersmaatregelen dankzij gemotiveerde en kundige medewerkers”, aldus een van de auditoren. Koos Moerland is trots op het resultaat. “Er is hard gewerkt door de organisatie om deze belangrijke mijlpaal te behalen! Nieuwe innovaties, steeds meer digitaal werken en toenemende cyberdreigingen vragen van de organisatie om continue te verbeteren en daar hebben we alle medewerkers van CuraMare bij nodig. Samen houden we de zorg veilig!”


Foto: Medewerkers CuraMare die intensief betrokken waren bij dit project, met vooraan van links naar rechts: Sjaak van den Broek, Coördinator Privacy & Informatiebeveiliging; Iris Barning, DigiTrust, Koos Moerland, voorzitter raad van bestuur CuraMare; Lion van Galen, Expert Informatiebeveiliging & Senior Zorgverkoper.