Thuis- & ouderenzorg
Als bewoner, cliënt of mantelzorger kunt u rekenen op zorg en ondersteuning die past bij uw persoonlijke wensen en behoeften. We houden rekening met uw situatie, cultuur, levensbeschouwing en gewoontes.
Uw dossier
Als u gebruikmaakt van onze woonzorglocaties of thuiszorg, maken we afspraken over de beste ondersteuning voor u. We zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk kunt blijven leven zoals u gewend bent. Alle afspraken worden vastgelegd in uw dossier.
We gebruiken een Elektronisch Cliënt Dossier (ECD), waarin uw gegevens, zorgafspraken en rapportages zijn opgeslagen. Via ons digitale systeem, mijnCuraMare, heeft u eenvoudig toegang tot uw zorggegevens en kunt u deze snel raadplegen. U kunt ook familie of anderen toegang geven tot (delen van) uw dossier. U vindt hier meer informatie over mijnCuraMare.
Cliëntervaringsonderzoek
Naast de dagelijkse gesprekken vragen wij u en/of uw mantelzorger regelmatig om uw mening te delen via ons clientervaringsonderzoek. De resultaten helpen ons de zorg- en dienstverlening continu te verbeteren.
Geef uw mening over onze zorg
Uw ervaring helpt ons om de zorg beter af te stemmen op uw wensen. Hoe beoordeelt u het wonen, de zorg en de omgang met u of uw naaste? U kunt uw mening geven op ZorgKaartNederland. Dit helpt anderen bij het kiezen van zorg en draagt bij aan de verbetering van de zorg.
Kwaliteitskeurmerk
CuraMare heeft de Qualicor-accreditatie ontvangen voor de kwaliteit van zorg. Deze accreditatie geldt voor al onze zorgdiensten, waaronder thuiszorg, zorg op de woonzorglocatie, behandeling, ziekenhuiszorg en ondersteunende diensten. Dit wordt regelmatig opnieuw getoetst door Qualicor Europe.
We blijven ons verbeteren. Heeft u ideeën of suggesties? Laat het ons weten via het contactformulier of spreek een medewerker aan.
Doe-boekje als hulpmiddel bij gesprek
Als u zorg nodig heeft, is het belangrijk dat deze goed aansluit bij uw wensen en behoeften, of u nu thuis woont of in een van onze woonzorglocaties verblijft. Ook de mensen om u heen spelen een belangrijke rol, zoals uw partner, kinderen, familie, vrienden en buren. Goede zorg begint met een open gesprek tussen u en een zorgprofessional. U bespreekt samen met de zorgprofessional wat nodig is en hoe de zorg het beste kan aansluiten bij uw wensen. Soms is er een verschil tussen wat u zou willen en wat mogelijk is, maar door samen te overleggen, vindt u altijd een goede oplossing.
Om u te helpen bij het voorbereiden van dit gesprek, is er een praktische gids voor u ontwikkeld. U kunt notities maken over wat voor u belangrijk is en welke onderwerpen u graag wilt bespreken. Dit helpt u om goed voorbereid en met vertrouwen het gesprek te voeren, zodat u de zorg krijgt die het beste bij u past.
Lees hier meer over het Doe-boekje.
Generiek Kompas: het uitgangspunt voor kwaliteit van zorg
Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over langdurige zorg, die zijn gebundeld onder de naam Generiek Kompas - Samen werken aan kwaliteit van bestaan. Het Kompas is per 1 juli 2024 opgenomen in het Register van het Zorginstituut Nederland.
Het Generiek Kompas is bedoeld voor mensen die, naast zorg van familie of vrienden, ook professionele zorg of behandeling nodig hebben. Het richt zich op het voorkomen van een grotere zorgvraag door te kijken naar wat ouderen zelf kunnen doen, samen met hun netwerk en hoe professionele zorg daarop kan aansluiten. Zo krijgt u als cliënt meer regie over uw zorg en kan professionele zorg optimaal worden ingezet.
De vraag van de cliënt wordt gevolgd, ongeacht waar de zorg wordt geleverd of welke wet erbij hoort. Wat nodig of passend is, gaat verder dan zorg, ondersteuning of behandeling; ook zingeving en vitaliteit zijn belangrijk.
Bekijk deze YouTube-video voor uitleg over het Generiek Kompas.
Kwaliteitsbeeld 2024-2025: Terugblik en vooruitblik
In het kwaliteitsbeeld 2024-2025 kijken we terug op de stappen die we in 2024 hebben gezet en vooruit naar de acties die we in 2025 gaan ondernemen. Dit document is ons kompas, dat de richting aangeeft voor onze zorg en de kaders bepaalt voor wat we leveren. In dit kompas zitten verschillende bouwstenen die ons helpen reflecteren en verbeteren. Zo bieden we elke dag zorg met hart en ziel.
Lees hier het Kwaliteitsbeeld 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan' 2024-2025.