CuraMare vindt het belangrijk dat iedereen elke dag een fijne dag kan hebben. Bij dit welbevinden hoort een programma met activiteiten waarmee een dag gevuld kan worden. Maar het is ook het dagelijkse bakje koffie in het restaurant, een rondje buiten kunnen doen, een spelletje doen bij de inloop of een vrijwilliger die komt voorlezen. Het gaat erom dat je goed in je vel zit, en daar streven we naar.
Onze woonzorglocaties zijn er voor ouderen maar hebben ook een wijkfunctie, waar iedereen welkom is en waar veel gebeurt. Voorbeelden hiervan zijn de beweegtuinen, de activiteiten waar mensen uit de wijk ook aan deel kunnen nemen of groepsbegeleiding.
Dagelijks vinden er op de woonzorglocaties van CuraMare allerlei activiteiten plaats: voor de gezelligheid, voor ontmoeting, om in beweging te blijven, om het geheugen te trainen, voor een gezamenlijke maaltijd of een sociaal praatje. Iedereen is van harte welkom om mee te doen met gezamenlijke activiteiten zoals een bingo of te genieten van een muzikaal optreden.
Het actuele activiteitenaanbod wordt wekelijks gedeeld in de nieuwsbrieven van de locatie of op de informatieschermen.
Voor iedereen is het belangrijk om een doel te hebben, om de dagen zinvol door te brengen. Regelmaat, contact met anderen, samen dingen ondernemen of een hobby hebben is op elke leeftijd belangrijk. Bij groepsbegeleiding op onze woonzorglocaties vindt u dat allemaal. U kunt uw dag of een dagdeel op een prettige manier doorbrengen met leeftijdgenoten. In een gezellige en ontspannen sfeer vinden er activiteiten in groepsverband plaats. Daarnaast kan het zorgen voor rust thuis en bij uw mantelzorger(s).
Wat u op een dag of dagdeel precies gaat doen, stellen we in overleg vast. De activiteiten sluiten aan bij uw wensen, hobby’s en interesses. Daarnaast kunt u kiezen voor een groep met een bepaald thema:
Om deel te kunnen nemen aan groepsbegeleiding heeft u een indicatie nodig . Zonder indicatie kunt u ook deelnemen en worden er kosten per dagdeel in rekening gebracht.
Een indicatie kunt u aanvragen bij het zorgloket van de gemeente. Hoe het precies zit met het aanvragen van een indicatie, hebben we hier voor u op een rij gezet.
Meer informatie over de dagindeling, vervoer en kosten kunt u vinden in de folder groepsbegeleiding.
Heeft u zin om te komen?
Neem dan contact op met Zorgbemiddeling CuraMare. Zij bespreken met u wat uw voorkeurslocatie en voorkeursdagen zijn en zoeken een plaats op basis van uw voorkeur.
U bent ook van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken onder het genot van een kopje koffie. Neem dan contact op met de locatie van keuze. De receptioniste verbindt u dan door met de medewerkers van de groepsbegeleiding. Zij maken verdere afspraken met u.
Een opname in een zorginstelling haalt u uit uw oude en vertrouwde omgeving. In korte tijd verandert er veel en komt er veel op u af. Dit geldt niet minder voor het verblijf dat daar op volgt. Dit kan allerlei vragen, gedachten en gevoelens oproepen. Soms kan het fijn zijn daarover te praten. Dit kan helpen om uw situatie te verwerken.
CuraMare heeft daarvoor een geestelijk verzorger op elke woonzorglocatie. De geestelijk verzorger heeft een luisterend oor voor u, biedt ondersteuning en begeleiding. De zorg van de geestelijke verzorger is herstel ondersteunend. Herstellen betekent dat u leert omgaan met de aandoening en waar mogelijk weer de regie krijgt over uw leven. Dit wordt ook aangeboden aan uw familie en/of contactpersonen.
Een gesprek met een geestelijk verzorger, waarin ruimte is voor alle emoties, vragen en gedachten kan gaan over onderwerpen:
- wat u is overkomen
- uw zorgen
- (ethische) keuzes die u moet maken
- uw geloof of levensbeschouwing
- de zin van uw leven of angst voor de toekomst
De geestelijk verzorger werkt op de locaties samen met de andere zorgdisciplines binnen het huis, zoals de psycholoog, verzorgend personeel en de verpleeghuisarts.
Download of bekijk hier de folder Geestelijke Verzorging bij CuraMare.